برند بین المللی

ثبت برند بین المللی : مراحل ثبت برند بین المللی(مادرید) شرایط ثبت برند بین المللی با کارشناسان ثبت برند جهانی موسسه فرداد رسا همراه شوید

آیا ثبت برند بین المللی ضرورت دارد؟ : طبق کنوانسیون پاریس صاحب علامت تجاری (شخص حقیقی یا حقوقی ) می تواند تعدادی تقاضانامه برای ثبت علامت خود در ادارات کشور های مختلف به زبان های گوناکون و با هزینه های متفاوت تودیع نماید.

برند و علائم تجاری بین المللی بر چه اساسی ثبت می شوند؟

۱-سیستم مادرید:
به منظور تسهیل روند ثبت بین المللی و حمایت از مالکیت صنعتی تعدادی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس ، سیستم مادرید را بعنوان دستورالعمل ثبت بین المللی علائم تجاری تصویب نمودند.این سیستم شامل دو معاهده است:موافقتنامه مادرید مورخ ۱۸۹۱ و پروتکل مرتبط با آن مصوب ۱۹۸۹ و همچنین آیین نامه مشترک.
سیستم مادرید در حال حاضر دارای ۸۵ عضو متشکل از کشورها و دفاتر منطقه ای می باشد.بموجب مقررات ثبت بین المللی علایم تجاری(سیستم مادرید)،علامت با توجه به قوانین داخلی هر کشور مورد بررسی قرار می گیرد و سپس وارد طریق بین المللی خود می شود یعنی ثبت بین المللی علائم تجاری در مرحله اول با ثبت ملی در اداره کشور مبداء صورت می گیرد و سپس بصورت اتوماتیک با تعیین کشورهای مورد نظر در سطح بین المللی انجام می شود.امتیاز این سیستم این است که متقاضی با تسلیم یک اظهار بین المللی از طریق اداره مالکیت صنعتی به وایپو می تواند در صورت تمایل در ۸۵ کشور عضو موافقتنامه و پروتکل مادرید یا تعدادی از آن ها بسته به انتخاب خود حمایت از علامت تجاری خود را درخواست و کسب نماید.
قابل ذکر است ایران  در سال ۲۸/۵/۱۳۸۲ به موافقت نامه مادرید راجع به ثبت بین المللی علائم تجارتی و پروتکل مربوط به آن ملحق شده است.لذا،هر علامت تجاری ثبت شده در ایران قابلیت ثبت در سیستم مادرید(بین المللی ) را دارد.
۲- ثبت جهانی برند Trips :
ثبت جهانی برند مترادف است با دو واژه “جهانی سازی” و ” تجاری سازی ” برند است، ثبت جهانی برند بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی WTO و توافقنامه Trips صورت می گیرد. تا به امروز بیش از ۱۶۰ کشور جهان موافقتنامه Trips را امضا نموده اند و ایران هنوز این موافقتنامه بین المللی را تایید نکرده است !
تفاوت موافقتنامه Trips با ثبت مادرید :
برخلاف سیستم مادرید که برای ثبت برند در کشور هدف می بایست علامت تجاری ثبت سرزمینی ایران شده باشد ، در سیستم Trips نیازی به این کار نیست و مستقیما می توان برند را در سوئیس به ثبت جهانی رسانید . این فرآیند در زمانی که برند ایرانی به هر علتی برای ثبت در داخل کشور با مشکلاتی مواجه باشد ، بیشتر به کار می آید و می توان فارغ از این مشکلات ، برند را در سوئیس ثبت نمود .
ثبت جهانی برند به شما این اجازه را می دهد که از مشخصه ® استفاده نمائید و این جمله را به عنوان هویت سرزمینی برند درج نمائید . is a registered trademark in Switzerland ، ثبت جهانی به معنای ثبت برند در تمام کشورهای جهان نیست و اصطلاحی است که از فواید جانبی سازمان تجارت جهانی WTO می باشد. ثبت جهانی برند برای یک دوره ۱۰ساله می باشد و درصورت تمایل صاحب برند می توان آن را در سال نهم برای یک دوره ده ساله دیگر ثبت نمود . آمار کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد UNCTAD سوئیس نشان می دهد که بیشتر شرکت هایی که موفق به اخذ نمایندگی برندهای معتبر می شوند ، آن دسته هستند که دارای برند ثبت شده جهانی باشند . با توجه به محدودیت های سیستم مادرید “WIPO” که صرفا ۹۰ کشور هدف صادراتی را تحت پوشش قرار می دهد ، سیستم Trips که به جنبه های تجاری مالکیت معنوی می پردازد مورد توجه WTO و کشورهای دنیا قرار گرفته است . بیش از ۱۶۰ کشور جهان معاهده Trips را امضا نموده اند و این معاهده جزء لاینفک WTO می باشد .
مزایای ثبت برند بین المللی
علامت تجاری از طریق حصول اطمینان از حقوق انحصاری برای شناختن کالاها و خدمات یا اجازه دادن به دیگران مبنی بر استفاده از آن در صورت پرداخت مبلغ، صاحب اثر را محافظت می‌کند. مدت زمان این حفاظت متفاوت است ولی آرم تجاری قابلیت تمدید شدن نامحدود توسط پرداخت مبلغ مربوطه را دارد. محافظت آرم تجاری توسط مراجع قانونی که در اکثر نظام‌ها اجازه متوقف کردن تخلف در این زمینه را دارند، تایید می‌شود. از دیدگاه وسیع‌تر، علائم تجاری با رسمیت بخشیدن و دادن سود اقتصادی به صاحبان آنها، در سطح جهانی سرمایه‌گذاری می‌کنند و این ابتکار را ترویج می‌دهند. حفاظت علائم تجاری همچنین مانع تلاش‌های رقبای غیرمنصف، مثل متقلبان،‌ برای استفاده از علائم مشخص به منظور فروش محصولات و ارائه خدمات نامرغوب یا متفاوت می‌شوند. این نظام، آگاهی و امکان سرمایه‌گذاری جهت تولید و فروش کالاها و خدمات را در منصفانه‌ترین شرایط ممکن به مردم می‌دهد و از این راه تجارت بین‌المللی را تسهیل می‌کند.

مراحل ثبت برند بین المللی

برای ثبت برند بین المللی، ابتدا لازم است در کشور مبدأ برند مورد نظر مطابق با قوانین و مقررات آن کشور و بصورت رمسی به ثبت رسیده باشد.به دلیل اینکه ایران نیز به عنوان یکی از اصلی ترین اعضا کنوانسیون پاریس شناخته می شود هر علامت تجاری ثبت شده در ایران قابلیت ثبت در سیستم مادرید (بین المللی) را دارد

ثبت بین المللی بدین معناست که می توان برند مذکور را در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید با پرداخت هزینه های قانونی در هر کشور بصورت جداگانه ثبت نمود. سیستم مادرید در حال حاضر دارای ۸۵ عضو متشکل از کشور­ها و دفاتر منطقه­ای می باشد و ثبت برند بین المللی صرفا از طریق دفاتر مالکیت معنوی کشورهای عضو سیستم مادرید امکان پذیر بوده است. به این صورت که پس از ثبت برند باید درخواست ثبت برند از این ادارات و با استفاده از وکلای موسسه حقوقی فرداد رسا به یکی از نمایندگی های این سازمان ارسال شود.
سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO به  عنوان متولی ثبت برند بر اساس سیستم بین المللی مادرید و پروتکل الحاقی ان می باشد. در واقع سازمان جهانی ثبت برندWIPO تحت موافقتنامه و پروتکل مادرید که ثبت برند بین المللی را در بر می­گیرند، اداره می­گردد.

برای ثبت برند بصورت بین المللی(مادرید) باید اقداماتی انجام شود. این اقدامات به ترتیب عبارتند از:

دریافت اطلاعات مربوط به ثبت و فرم تقاضا و محاسبه هزینه­ ها را می توان از طریق آدرس اینترنتی MADRID SYSTEM / WIPO.INT بدست آورد.
وجود یک برگ نامه درخواست ثبت برند بین المللی با عنوان اداره ثبت علائم تجاری با درج اسامی کشورهای مورد نظرلازم است.
متقاضیان باید توجه داشته باشند مدارک ثبت برند بین المللی آن­ها دقیقا با ثبت داخلی مطابقت داشته باشد و تصویر مدارک ثبت برند در داخل کشور نیز می بایست ضمیمه درخواست شود.
برای اشخاص حقوقی لازم است یک معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت یا وکالتنامه رسمی وکیل ارائه شود. برای اشخاص حقیقی، مراجعه مالک برند یا وکیل ایشان با ارائه وکالتنامه رسمی در نظر گرفته شده است.
لازم است یکی از سه فرم MM3, MM2, MM1، که از سایت WIPO دردسترس است، با توجه به تقاضای ثبت در کشورهای عضو موافقتنامه، پروتکل یا هر دو، در سه نسخه تکمیل شود.
پرداخت هزینه ثبت از طریق تکمیل فرم برآورد هزینه موجود در سایت WIPO و به فرانک سوئیس تعیین می­گردد. هزینه ثبت برند بین المللی بعد از ارائه اظهارنامه به اداره مالکیت معنوی بر مبنای تعداد طبقات برند و کالاهای مورد نظر و البته کشورهای مورد تقاضا، تعیین و به فرانک سوئیس به حساب WIPO قابل پرداخت می­باشد.
سازمان جهانی ثبت برند در هر منطقه نمایندگی هایی را دارد که باید برای ثبت برند از این نمایندگی ها اقدام شود و درخواستی به زبان انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی برای این نمایندگی ها ارسال و پس از تایید مدارک فوق الذکر توسط کارشناسان این سازمان تقاضای شما مورد موافقت و برند شما به ثبت خواهد رسید.

مدارک ثبت برند بین المللی

۱) ارائه نامه درخواست جهت ثبت بین المللی علامت خطاب به اداره ثبت علائم تجاری با درج اسامی کشورهای مورد نظر
۲ ) ارائه معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت همراه با امضای مدیران و دارندگان حق امضا و با مهر شرکت برای اشخاص حقوقی و در صورت مراجعه وکیل رسمی ارائه وکالت نامه دادگستری
۳ ) ارائه کپی مصدق شناسنامه و کارت ملی مدیران و دارندگان حق امضای شرکت و روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی و ارائه کپی مصدق شناسنامه و کارت ملی برای اشخاص حقیقی و در صورت مراجعه به وکیل رسمی ارائه وکالت نامه دادگستری
۴ ) ارائه اصل گواهی ثبت علامت تجاری در ایران جهت رویت و کپی آن جهت ضبط در پرونده یا ارائه کپی مصدق گواهی ثبت علامت تجاری
۵ ) تکمیل فرم مخصوص لاتین
۶ ) ارائه برگ محاسبه هزینه ها
۷ ) رسید مربوط به پرداخت هزینه بررسی اظهارنامه ثبت برند بین المللی
هر علامت تجاری ثبت شده در ایران قابلیت ثبت در سیستم مادرید ( بین المللی ) را دارد .
ثبت بین المللی بدین معناست که می توان علامت مذکور را در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید با پرداخت هزینه های قانونی در هر کشور بصورت جداگانه اقدام به ثبت نمود.

روش هایی ثبت برند بین المللی

معمولاً در زمینه ثبت علامت تجاری، اختراع و یا طرح صنعتی در سایر کشورها (و به اصطلاح به صورت بین المللی)  سه روش وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:
ثبت مستقیم در کشور مورد نظر: در این روش نیاز دارید تا خود حضوراً و یا توسط وکیل محلی مستقر در آن کشور، اقدام به ثبت علامت تجاری، اختراع و یا طرح صنعتی خود نمائید.  در صورتی که کشورهای زیادی را برای ثبت مدنظر دارید، استفاده از راههای دیگر ثبت بین المللی توصیه می شود.
ثبت از طریق ادارات منطقه‌ای:   معمولا بین چندین کشور که در یک منطقه جغرافیایی خاصی کنار هم قرار دارند و یا منافع مشترکی را دنبال می نمایند، قراردادهایی مشترک به منظور ثبت و حمایت از علامت تجاری، اختراع و یا طرح صنعتی منغقد شده است و به موجب آن اداره ای ویژه نیز تأسیس شده است. مانند اداره منطقه ای مالکیت صنعتی آفریقا؛ اداره ثبت علایم تجاری بنلوکس؛  اداره هماهنگسازی بازارهای داخلی اتحادیه اروپایی؛ سازمان مالکیت فکری آفریقا و مانند آنها در سایر مناطق جغرافیایی.  بنابراین، در صورتی که کشورهای هدف برای ثبت در یک منطقه جغرافیایی خاصی مجتمع هستند، استفاده از این روش(با در نظر گرفتن شرایط لازم برای استفاده) می تواند مناسب باشد.
ثبت بین المللی برند:  در مورد حقوق بین المللی علائم تجاری، اختراعات، طرح های صنعتی، نشانه های جغرافیایی، کپی رایت و سایر موضوعات مختلف حقوق مالکیت فکری معاهدات و کنوانسیون های بین المللی بسیاری(حدود ۲۷ معاهده) به تصویب کشورها رسیده و عمدتاً تحت مدیریت سازمان جهانی مالکیت فکری(وایپو) در ژنو سوئیس قراردارند و اجرا می گردند.  برخی از معاهدات یاد شده مربوط به ماهیت موضوع (ایجاد حق و تکلیف) هستند، برخی به نحوی ثبت بین الملی و شرایط شکلی ثبت بین المللی پرداخته اند و برخی دیگر نیز طبقه بندی و دسته بندی موضوعی ثبتها را تعیین نموده اند.
کارشناسان و مشاوران با تجربه موسسه حقوقی فرداد رسا می توانند شما را در زمینه ثبت برند بین المللی شما یاری نمایند.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.