ثبت شرکت

در این مقاله ما باید و نبایدهای و مراحل ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها را توضیح میدهیم . امیدواریم این مقاله مفید واقعه شود. در پایان مطلب می توانید با ارسال نطرات خود ما را از هر چه بیشتر بهبود بخشیدن نحوه خدمت رسانی به شما سروران گرامی یاری کنید .

شرکت چیست : شرکت که به معنای شریک شدن ویا این که تعدادی از افراد برای رسیدن به هدف خاصی در کنار هم جمع می شوند . شرکت ها خود دارای شخصیت حقوقی می باشند و زمانی که به ثبت می رسند قانون از انها حمایت می کند.شرکتهای تجاری که با توجه به قوانینی که در تجارت وجود دارد تشکیل می شوند و در ان اشخاص حقیقی و حقوقی برای رسیدن به هدفی سرمایه گذاری می کنند تا سود بدست اورند .

چه کسانی می توانند در ایران شرکت ثبت کنند؟

به موجب قوانین ایران،کسانی که می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند به شرح ذیل می باشند:

  • * کلیه ی اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند.
  • * دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت تاسیس شرکت نیست فقط نمی توانند جزء هیئت مدیره،مدیر عامل و یا بازرسین شرکت باشند.
  • * اشخاص خارجی می توانند بدون شریک ایرانی به صورت مالکیت ۱۰۰% در ایران شرکت ثبت نمایند.
  • * چند شرکت با هم می توانند بدون وجود اشخاص حقیقی شرکت مستقلی ثبت نمایند.(Joint Venture) به منظور ایجاد اشتغال در ایران ، سعی شده است تا این روند در ایران راحت طی گردد.

مزایای ثبت شرکت در ایران چیست ؟

فعالیت به صورت رسمی و قانونی : با ثبت و تاسیس شرکت تمام فعالیت‌‌های تجاری به صورت رسمی و قانونی انجام می‌شوند و اعتبار بیشتری خواهند یافت. همچنین تمام فعالیت‌های شرکت تحت کنترل و نظارت قانون قرار می‌گیرد، بنابراین افراد حقیقی و حقوقی تمایل بیشتری برای همکاری با شرکت‌های ثبت شده خواهند داشت.

مسئولیت مشترک تمام شرکا و جلب اطمینان اشخاص ثالث :  مسئولیت مالی و حقوقی تمام فعالیت‌های یک شخص حقیقی به عهده خود شخص خواهد بود . در صورتی که در شرکت ثبت شده تمام اعضای هیأت مدیره و شرکا درباره همه اعمال شرکت در برابر اشخاص ثالث مسئولیت داشته و ملزم به پاسخگویی از طریق قانونی هستند .

حمایت قانون از حقوق تمام طرفین شرکت (شرکا، کارمندان و طرفین همکار) : در زمینه‌ی شراکت شرکا بدون شک شراکت به صورت حقوقی نسبت به شراکت به صورت شخصی به نفع همه شرکا خواهد بود. با ثبت و تاسیس شرکت تمام جزئیات، مقدار درصدهای سهام و سایر حقوق شرکاء به صورت قانونی و مکتوب در اساسنامه و سایر اسناد شرکت قید شده و قابل استناد است .

شرکت کردن در مناقصه‌ها و مزایده‌‌ها : همه ساله مناقصه‌ها و مزایده‌های بزرگ و مهم بسیاری به صورت دولتی و خصوصی برگزار می‌شود که در آن سازمان‌های عمومی و شرکت های بزرگ، خرید و ارائه کالا یا خدمت مورد نیاز خود را به رقابت و مسابقه می‌گذارند .

دریافت و واگذاری نمایندگی رسمی :  اغلب شرکت های معتبر برای پیشگیری از مشکلات قانونی و حقوقی احتمالی مایل به اعطای نمایندگی به شرکت های ثبت شده هستند و با اشخاص حقیقی همکاری نمی‌کنند و یا در صورت همکاری شرایط سخت‌تری را نسبت به شرکتها برای آن‌ها در نظر می‌گیرند.

ثبت رسمی سابقه شرکت و بهره‌برداری از عنوان شرکت : به علت ثبت رسمی تاریخ آغاز فعالیت شرکت، با گذشت زمان و بیشتر شدن مدت فعالیت، اعتبار شرکت نیز افزایش پیدا می‌کند.

انواع شرکت های تجاری قابل ثبت در ایران کدامند ؟

قانون تجارت ایران در ماده ی ۲۰،شرکت های تجارتی را بر ۷ قسم و به شرح زیر احصاء نموده است :

  • * شرکت های سهامی
  • * شرکت تضامنی
  • * شرکت با مسئولیت محدود
  • * شرکت مختلط غیر سهامی
  • * شرکت مختلط سهامی
  • * شرکت نسبی
  • * شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکت سهامی خاص چیست ؟ : شرکتی که تمام سرمایه آن در موقع تأسیس منحصراً توسط موسسین تأمین گردیده است، شرکت سهامی خاص نامیده می شود. در این نوع شرکت، عبارت “شرکت سهامی خاص” حتماً باید قبل یا بعد از نام شرکت بدون فاصله با آن، در کلیه اوراق، اطلاعیه ها و آگهی های شرکت، به طور روشن و خوانا نوشته شود. تعداد سهامداران شرکت سهامی خاص نباید کمتر از سه نفر باشد.

شرکت مسئولیت محدود چیست ؟ : شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.ضمناَ برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود هیچ حداقل مبلغی تعیین نشده است.

مراحل ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها

* وارد نمودن پنج اسم انتخابی برای نام شرکت به ترتیب اولولیت.

* درج موضوع شرکت بر اساس نوع فعالیت و مدت آن. ابتدا انتخاب نوع فعالیت بالاترو سپس مدت فعالیت بر اساس اینکه محدود یا نامحدود باشد

* درج آدرس مرکز اصلی شرکت با کد پستی و یک تلفن ثابت.

* تعیین سرمایه شرکت.

* تعیین تعداد و ارزش سهم برای شرکت

* درج مشخصات اعضای شرکت. چون نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و …

* تکمیل اطلاعات سال مالی شرکت و اطلاعات روزنامه شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه شرکت.

* تایپ اطلاعات متن اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه.

* انتخاب گزینه تأیید مدارک مورد نیاز، پذیرش نهایی و دریافت رسید پذیرش اینترنتی.

چه مدارکی برای ثبت لازم است ؟

در ذیل مدارک ثبتی سه قالب ثبتی پر مصرف را برای شما عنوان می کنیم .

مدارک جهت تاسیس شرکت با مسئولیت محدود در ایران :

* دو برگ تقاضانامه

* دو برگ شرکت نامه

* دو جلد اساسنامه

* فتوکپی شناسنامه برابر اصل شرکاء

* کارت ملی برابر اصل شرکاء

* صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره

* گواهی عدم سوءپیشینه هیت مدیره و مدیرعامل

مدارک مورد نیاز جهت تاسیس شرکت سهامی در ایران :

* دو برگ اظهارنامه‌ی تکمیل شده‌ی شرکت سهامی خاص و امضا ذیل اظهارنامه توسط کلیه‌ی سهام داران

* دو جلد اساسنامه‌ی شرکت سهامی خاص و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه‌ی سهام‌داران

* دو نسخه صورت جلسه‌ی مجمع عمومی مؤسسین که به امضای سهام‌داران و بازرسین رسیده باشد

* دو نسخه صورت جلسه‌ی هیأت مدیره که به امضای مدیران منتخب مجمع، رسیده باشد

* فتوکپی شناسنامه‌ی کلیه‌ی سهام‌داران و بازرسین ( برابر اصل در دادگستری‌)

* ارائه‌ی گواهی پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه‌ی شرکت از بانکی که حساب شرکت در حالِ تأسیس در آنجا باز شده است.

ارائه‌ی مجوز در صورت نیاز، بنا به اعلام کارشناس اداره‌ی ثبت شرکت‌ها .

هزینه ثبت شرکت فوری در کمترین زمان به چه میزان است ؟

به طور کلی اگر مراحل ثبتی شرکت را مورد بررسی قرار دهیم، به این نتیجه خواهیم رسید که هزینه های واریزی به علاوه سرمایه اولیه تاسیس یک شرکت هزینه آنچنانی ندارد. اما این فقط یک سری هزینه های مربوط به واریزی های رسمی ثبت یک شرکت می باشد . هزینه ثبت شرکت به طور کلی به موضوعات و موارد مختلفی بستگی دارد که هر کدام از این موارد می تواند در تغییر هزینه تاثیر گذار باشد . به عنوان مثال سرمایه شرکت که به طور میانگین حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص ، و شرکت مسئولیت محدود و ثبت موسسه غیرتجاری که از عمده موارد ثبتی در کشور ایران می باشد یک میلیون ریال می باشد اما هر مقدار این سرمایه بالاتر باشد ، بر میزان هزینه شرکت نیز تاثیر مستقیم دارد . هر یک از انواع شرکتهای قابل ثبت تعرفه های هزینه ای مخصوص به خود را دارند . هزینه ثبتی شرکت در ایران شامل دو قسمت است . قسمت اول هزینه های واریزی به اداره ثبت شرکتها که به عنوان هزینه های دولتی شناخته می شود و قسمت دوم حق الزحمه می باشد که دستمزد وکیل ثبت شرکتها می باشد .

جزییات هزینه ها به این شکل می باشد :

  • هزینه تعیین و استعلام نام شرکت
  • هزینه تنظیم اساسنامه شرکت + اوراق ثبتی
  • هزینه پستی
  • هزینه حق الثبت
  • هزینه حق الدرج یا درج در روزنامه محلی

به طور کلی ثبت و تاسیس شرکت در دو نوبت روزنامه می گردد ، ابتدا در روزنامه محلی که هزینه آن در اداره ثبت شرکتها پرداخت می شود و دومی در روزنامه رسمی کل کشور که پرداخت هزینه آن به صورت اینترنتی است . طریقه ی محاسبه ی حق الدرج در اداره ثبت شرکتها بستگی به تعداد خطوط موجود در آگهی تاسیس شرکت دارد و هر چقدر موضوع شرکت بیشتر و تعداد اعضاء بیشتر باشد هزینه حق الدرج افزایش می یابد .
هزینه پاکت ، پوشه و دیگر متعلقات پرونده
هزینه مربوط به پاکت اداره پست ، پوشه مربوطه و همچنین گیره
هزینه روزنامه رسمی کل کشور

مدت زمان لازم برای ثبت و تاسیس شرکت
به طور نرمال زمانی که به طول می انجامد تا ثبت و تاسیس شرکت صورت گیرد ۳۰ الی ۴۵ روز کاری است.

مشاوره ثبت فوری شرکت

ثبت شرکت در موسسه حقوقی فرداد رسا با حضور وکلا و کارشناسان با تجربه صورت می پذیرد و تمامی فرآیندها در زمان ثبت به شما اطلاع داده خواهد شد.موسسه حقوقی فرداد رسا سعی بر این دارد با اطلاع رسانی دقیق و رعایت نکات مهم در هنگام روند ثبتی شما را از تمام موارد مورد نیاز از ابتدا تا انتهای فرآیند ثبتی آگاه سازد . و پس از انتخاب این اختیار را خواهید داشت که خود تصمیم به همکاری با این موسسه را اتخاذ نمایید . برای ثبت و تاسیس شرکت خود می توانید به موسسه حقوقی فرداد رسا تماس حاصل کنید و در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه تمامی امور مربوط به تاسیس شرکت را انجام دهید . جهت طی کردن مراحل مربوط به و همچنین بهره گیری از راهنمایی های مورد نیاز با کارشناسان مجرب ما در موسسه حقوقی فرداد رسا تماس حاصل فرمایید.

الزامات پس از ثبت شرکتها را می دانید ؟

پس از ثبت شرکت اقداماتی به صورت اجباری می بایست انجام گیرد.

  • انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی
  • اخذ کد اقتصادی
  • پلمپ دفاتر تجارتی

روند ثبتی خود را به ما بسپارید

برای انجام دادن کاری قبل از هر اقدامی حداقل باید با یک نفر که در آن زمینه خبره است مشورت نمایید. بسته به نوع کاری که قصد ورود به آن را دارید میزان و مقدار مشاوره تفاوت دارد .مراجعه به متخصص در هر رشته ای یک امر بدیهی و عقلانی است . تاسیس شرکت در ایران واصول حاکم بر آن نیز از این امر مستثنی نیست و اطلاع از قوانین و قواعد حاکم بر انواع ثبت و تاسیس شرکت ضروری می باشد .

قبل از اینکه شرکت به ثبت برسد باید مراحل زیادی را طی کند که برخی از مدیران به رویه اداری آن آشنایی کافی ندارند و در بسیاری از موارد ثبت و تاسیس شرکت به تعویق می افتد که ضرر آن متوجه شرکت و موسسان می شود . پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که به منظور جلوگیری از صرف هزینه‌های گزاف و سنگین ناشی از تکرار مراحل ثبتی بر اثر اشتباهات ثبتی و اتلاف زمان و از همه مهمتر پیشگیری از ایجاد هرگونه نقصی در پرونده‌ی شما ، از یک مشاور آگاه و دلسوز استفاده کنید . به این منظور کارشناسان و مشاوران متعهد و با تجربه موسسه حقوقی فرداد رسا جهت مشاوره در خدمت شما هستند.

از خدمات مشاوره رایگان موسسه ثبت شرکت و ثبت برند  فرداد رسا بهرمند شوید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.