اخذ جواز تاسیس صنایع : مجوزی است که به اشخاص حقیقی و یا حقوقی جهت سرمایه گذاری و یا فعالیت در زمینه خاصی داده می شود . اخذ جواز تاسیس با توجه به نوع محصولات از وزارت صنعت و معدن و تجارت و یا جهاد کشاورزی و یا … صورت می گیرد . ضمنا برای اخذ بعضی از کالاها مانند ابزارهای پزشکی (سرنگ ، نخ جراحی و …. ) باید مجوز از وزارت بهداشت تهیه شود . جواز تاسیس از تاریخ صدور به مدت یکسال اعتبار دارد و بعد از گذشت یکسال با توجه به میزان پیشرفت قابل تمدید بوده و در صورت عدم اقدام از سوی متقاضی، جواز خود به خود از اعتبار خارج می گردد و باطل می شود. همچنین جواز تاسیس امکان انتقال به غیر را دارد. برای اخذ جواز تاسیس ابتدا باید در سایت بهین یاب ثبت نام کرده و پس از اخذ username و password نسبت به ثبت نام در سایت و نوشتن طرح توجیهی و … اقدامات نمود. پس از این مرحله باید منتظر بود تا ثبت نام توسط کارشناس مربوطه باز بینی شود و در صورت عدم ایراد منجر بهصدور جواز تاسیس شود ، هنگام گرفتن جواز تاسیس باید به این مساله توجه داشت که در یک جواز کالاهای مرتبط با هم باید ذکر گردد ( به طور مثال مواد غذایی و لوازم الکتریکی با هم در یک جواز نمی توانند بیایند ) چون هر کالا یک کد آیسیک دارد که باید به هم مرتبط باشند .
آنچه در این مطلب می خوانید
مدارک مورد نیاز اخذ جواز تاسیس
• تکمیل فرمهای مربوطه
• ارسال از طربق سایت بهین یاب
• پیگیری از کارشناس
• حضور در سازمان
• تایید توسط کارشناس
• تایپ جواز
• امضا توسط رییس سازمان
• دریافت
برای دریافت جواز فنی مهندسی نیز وضع به همین منوال است با این تفاوت که پس از تکمیل فرمها نیاز به بازدید کارشناس از واحد فنی مهندسی میباشد .
جوازتاسیس به نام چه کسی صادر میشود؟
زمانی که قصد دریافت جواز دارید باید مشخص گردد که قرار است طرح برای شرکت خاصی یا فرد خاصی راه اندازی شود. در صورتی که تحت شرکت خاصی است،جواز تاسیس به صورت حقوقی و در غیر اینصورت به صورت حقیقی صادر می شود.
مدارک لازم برای دریافت جواز تاسیس صنایع شخص حقیقی
اگر متقاضی جواز تاسیس دارای شخصیت حقیقی می باشد باید برای اخذ جواز کپی شناسنامه و اصل کارت ملی به همراه آدرس و شماره های تماس محل اقامت دائمی خودرا به همراه داشته باشد
مدارک لازم برای دریافت جواز تاسیس شخص حقوقی
برای اینکه جواز برای شخصیت حقوقی صادر شود، باید کپی شناسنامه مدیر عامل به همراه کارت ملی وی به همراه داشته باشید. آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات شرکت به همراه آدرس و شماره های تماس محل اقامت دائمی نیز از ملزومات برای دریافت جواز تاسیس حقوقی است.
تفاوت جواز تاسیس حقیقی و حقوقی در چیست ؟
جواز تاسیس حقیقی و حقوقی از نظر قوانین و کارکرد مشابه هستند و تفاوتی در آن ها مشاهده نمی شود ولی بانک ها برای ارائه تسهیلات به طرح ها و جوازهای تاسیس حقوقی رغبت بیشتری دارند و حتی وامهای بالای یک میلیارد تومان برای جواز حقیقی به ندرت اختصاص داده میشود
جواز تاسیس از تاریخ صدور به مدت زمان یکسال اعتبار دارد و بعد از گذشت زمان یکسال با توجه به میزان پیشرفت و نظر کارشناس قابل تمدید بوده و در صورت عدم اقدام از سوی متقاضی، جواز خود به خود از اعتبار خارج می گردد و باطل می شود(برای تمدید جواز خود با ما در تماس باشید). همچنین جواز تاسیس را می توان به غیرانتقال داد ولی بهتر آن است که از ابتدا برای اخذ جواز تاسیس اقدام گردد مگر در مواقعی خاص. برای اخذ جواز تاسیس ابتدا باید در سایت بهین یاب که بابت ثبت نام و پیگیری اختصاص داده شده است، ثبت نام کرده و پس از اخذ username) و( password نام کاربری و رمز عبور ثبت نام جواز تاسیس) نسبت به ثبت نام در سایت بهین یاب و نوشتن طرح توجیهی و پرسش نامه و مشخصات لازمه اقدامات لازم را انجام نمود. پس از این مرحله باید منتظر بود تا ثبت نام توسط ارجاع دهنده به کارشناس یا همان سرپرست کارشناسان باز بینی شود و به کارشناس مربوطه ارجاع داده شود و در صورت عدم ایراد منجر به صدور جواز تاسیس شود که خود مراحل گوناگونی را باید طی کند.
در هنگام اخذ جواز تاسیس باید به این مساله مهم توجه نمود که در یک جواز تاسیس کالاهای مرتبط با هم باید ذکر گردد که کد آیسیک های ( ISIC ) هم راستا داشته باشند و فرآیند تولیدشان از لحاظ ماهیت و خط تولید با یکدیگر نزدیک باشد( به عنوان مثال لوازم آرایشی و لوازم برقی با هم در یک جواز نمی توانند بیایند چون که از یک گروه و کد آیسیک نیستند. ) چون هر کالا یک کد آیسیک دارد که باید به هم نزدیک باشند . جوازتاسیس پیش نیاز اخذ پروانه بهره برداری
می باشد .
مدارک مورد نیاز: جواز تاسیس صنایع می تواند بنام شخص صادر شود (حقیقی) و یا بنام شرکت صادر شود (حقوقی).
الف)جواز تاسیس حقیقی : مدارک مورد نیاز عبارتند از : کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی.
ب) جواز تاسیس حقوقی : مدارک مورد نیاز عبارتند از کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل و آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات شرکت.
نکات مهم :
۱- جواز تاسیس حقیقی و حقوقی هیچ فرقی با هم ندارند. فقط در زمینه صنایعی که قرار است مبالغ وام بالاتر از ۱ میلیارد تومان دریافت کنند بهتر است به صورت حقوقی باشد.
۲- چنانچه متقاضی تمایل داشته باشد بعد از صدور جواز تاسیس امکان اخذ “معرفی نامه زمین” جهت شهرک های صنعتی هم از طریق این موسسه فراهم است.
۳- چنانچه متقاضی تمایل داشته باشد این موسسه می تواند در خصوص دریافت وام از بانک ها بمنظور تولید نیز خدمات ارائه دهد.
۴- اخذ جواز تاسیس نیاز به تهیه و تنظیم یک جلد طرح توجیهی دارد که هزینه آن نیز در رقم کل ذکر شده بالا منظور شده است.
از خدمات رایگان مشاوره موسسه فرداد رسا بهرمند شوید .
دیدگاه شما