ثبت شرکت در رشت : مراحل ثبت شرکت در کرج موسسه فرداد رسا ارائه دهنده خدمات ثبت شرکتها در کرج با مناسب ترین هزینه و کوتاه ترین زمان ممکن
شهر رشت نزدیکترین شهر بزرگ به بندر انزلی (بزرگترین بندر شمال کشور) و مرز آستارا (امنترین مرز زمینی کشور) است این شهر تخلیه گاه بسیار مناسب برای کالاها به مقصد شمال شرق و شمال غرب کشور است و قرارگیری آن در مسیر کریدور شمال جنوب به همراه توریسمپذیری گسترده موقعیت ممتازی در زمینهٔ تجارت برای این شهر فراهم کردهاست. همین مسائل باعث شده که این شهر در طول تاریخ به عنوان یک شهر تجاری شناخته شود. امروزه با توجه به وجود پنج کشور در حاشیه دریای کاسپین، تکمیل آزاد راه رشت-قزوین(آزادراه ۱ (ایران))و در شرف افتتاح قرار گرفتن راهآهن قزوین-رشت برای این شهر نقش مهمی در زمینه بازرگانی متصورند
با استفاده از پتانسیل های تاریخی موجود در مرکز شهر رشت و تبدیل این بنا ها به مراکز فرهنگی میتوان شرایط را برای جذب و ماندگاری هرچه بیشتر مسافران و گردشگران فراهم کرد واز پتانسیلهای گردشگری موجود در شهر رشت در راستای توسعه اقتصادی این شهر بهره برد و لازمه آن این است که در کنار حفظ داشتههای میراثی ، استفاده درست و مناسبی از این ظرفیتها در جذب گردشگران کنیم.
از آنجا که بهترین روش برای انجام فعالیتهای تجاری و غیر تجاری منظم، گسترده و مستمر ثبت شرکت تجاری و یا ثبت موسسه غیر تجاری میباشد و با توجه به مطالب ذکر شده می توان نتیجه گرفت که رشت دارای پتانسیل ها و منابع طبیعی و انسانی و جغرافیایی بسیار مناسبی جهت سرمایه گذاری و راه اندازی شرکت های تجاری مختلف در بخش خصوصی می باشد. حال که صحبت از تاسیس و راه اندازی ثبت شرکت در رشت شد خوب است مطالبی را در مورد قوانین تجارت در رشت و ثبت شرکت در رشت بدانیم :
واژهی شرکت به معنای شریک شدن و همدست شدن با یکدیگر در کاری مشخص است. در علوم انسانی شرکت یک نهاد قانونی با فعالیتهای مخصوص تجاری و بازرگانی میباشد که بین یک شخص حقیقی یا حقوقی و یا ترکیبی از هر دو تشکیل میشود. افراد برای قانونی کردن فعالیتهای تجاری خود و برخورداری از پشتوانهی حقوقی و بر اساس انواعی که در قانون تجارت پیشبینی شده است اقدام به ثبت شرکت میکنند.
شرکت از اجتماع ۲ یا چند نفر شریک یا سهامدار و یا موسس با اهداف مشترک (معمولا تجاری) تشکیل می شود که بر اساس نوع آن اعضا یا شرکا سود حاصله را بین خود طبق اساسنامه تقسیم می کنند.
مزایای ثبت شرکت در رشت
فعالیت به صورت رسمی و قانونی : با ثبت شرکت در رشت تمام فعالیتهای تجاری به صورت رسمی و قانونی انجام میشوند و اعتبار بیشتری خواهند یافت. همچنین تمام فعالیتهای شرکت تحت کنترل و نظارت قانون قرار میگیرد، بنابراین افراد حقیقی و حقوقی تمایل بیشتری برای همکاری با شرکتهای ثبت شده خواهند داشت.
مسئولیت مشترک تمام شرکا و جلب اطمینان اشخاص ثالث : مسئولیت مالی و حقوقی تمام فعالیتهای یک شخص حقیقی به عهده خود شخص خواهد بود؛ در صورتی که در شرکت ثبت شده (پس از ثبت شرکت در رشت ) تمام اعضای هیأت مدیره و شرکا درباره همه اعمال شرکت در برابر اشخاص ثالث مسئولیت داشته و ملزم به پاسخگویی از طریق قانونی هستند. بنابراین همه مسئولیتها به عهده یک نفر نخواهد بود که این موضوع به نفع تک تک شرکا و از طرفی اشخاص طرف معامله با شرکت نیز خواهد بود و موجب اطمینان بیشتر اشخاص و شرکتها جهت تعامل با شرکت ثبت شده خواهد شد.
حمایت قانون از حقوق تمام طرفین شرکت (شرکا، کارمندان و طرفین همکار)
شرکت کردن در مناقصهها و مزایدهها پس از ثبت شرکت در رشت : همه ساله مناقصهها و مزایدههای بزرگ و مهم بسیاری به صورت دولتی و خصوصی برگزار میشود که در آن سازمانهای عمومی و شرکت های بزرگ، خرید و ارائه کالا یا خدمت مورد نیاز خود را به رقابت و مسابقه میگذارند که سود و درآمد سرشاری برای طرفین این معامله به همراه خواهد داشت. تقریبا شرکت کردن در اکثر مناقصهها و مزایدههای مهم تنها به صورت شخص حقوقی (شرکت ثبت شده) امکانپذیر است، بنابراین یکی دیگر از مزایای ثبت شرکت امکان حضور در مناقصهها و مزایدها و برخورداری از مزایای اینگونه از معاملهها است.
دریافت و واگذاری نمایندگی رسمی پس از ثبت شرکت در رشت : اغلب شرکت های معتبر برای پیشگیری از مشکلات قانونی و حقوقی احتمالی مایل به اعطای نمایندگی به شرکت های ثبت شده هستند و با اشخاص حقیقی همکاری نمیکنند و یا در صورت همکاری شرایط سختتری را نسبت به شرکتها برای آنها در نظر میگیرند. بنابراین ثبت شرکت راه مناسبی برای اخذ نمایندگی شرکتهای مهم و فعالیت به عنوان زیر مجموعه یک برند معتبر میباشد.
شفافیت در اطلاعرسانی به مشتریها و اشخاص ثالث و جلب اعتماد آنها
ثبت رسمی سابقه شرکت و بهرهبرداری از عنوان شرکت
اخذ مجوزهای مورد نیاز، امتیازات و اعتبارات گوناگون مانند دریافت وام
انواع شرکت های تجاری قابل ثبت در رشت
شرکتها انواع مختلفی دارند. هرکدام از این شرکتها دارای قوانین خاصی هستند و برای اینکه ثبت شوند، به مدارک مختلفی نیاز دارند. اگر شما هم قصد راهاندازی شرکت دارید، بهتر است قبل از انجام هر کار با یک سری مفاهیم و قوانین اولیه در این زمینه آشنا شوید تا در آینده به مشکلی برخورد نکنید.
قانون تجارت رشت در ماده ی ۲۰،شرکت های تجارتی را بر ۷ قسم و به شرح زیر تقسیم نموده است:
۱_شرکت های سهامی ۲_شرکت تضامنی ۳_شرکت با مسئولیت محدود ۴_شرکت مختلط غیر سهامی ۵_ شرکت مختلط سهامی ۶_شرکت نسبی ۷_شرکت تعاونی تولید و مصرف
آنچه در این مطلب می خوانید
مراحل ثبت شرکت در رشت در سامانه ثبت شرکتها
وفق ماده ۱۹۷ ق.ت که می گوید:”در ظرف ماه اول تشکیل شرکت خلاصه شرکت نامه و منضمات آن طبق نظامنامه وزارت عدلیه اعلان خواهد شد”.انتشار ثبت در ظرف ماه اول تشکیل شرکت به انضمام خلاصه ای از شرکت نامه و پیوست های آن منتشر می گردد.صدور آگهی ثبت شرکت در روزنامه ی رسمی،آخرین اقدام جهت ثبت شرکت محسوب می شود.
پس از فراهم نمودن مدارک فوق ،می بایست با ورود به سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها (به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir) ،اطلاعات خواسته شده را تکمیل نموده
۱- وارد نمودن پنج اسم انتخابی برای نام شرکت به ترتیب اولولیت.
با انتخاب نام شرکت یک کد رهگیری به شما داده می شود. بدین منظور، در قسمت اسامی درخواستی،پنج نام را به ترتیب اولویت وارد کنید.
لازم به توضیح است، برای برخی از اشخاص حقوقی،ثبت نام پیشنهادی آن ها منوط به دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح می باشد که متقاضیان قبل از ارائه تقاضای ثبت تاسیس باید نسبت به اخذ مجوز اقدام و آن را به مدارک خود ضمیمه کند.
۲- درج موضوع شرکت بر اساس نوع فعالیت و مدت آن. ابتدا انتخاب نوع فعالیت بالاترو سپس مدت فعالیت بر اساس اینکه محدود یا نامحدود باشد و در صورت محدود بودن تعیین حداکثر مدت فعالیت به ماه.
۳- درج آدرس مرکز اصلی شرکت با کد پستی و یک تلفن ثابت.
۴- تعیین سرمایه شرکت.
۵- تعیین تعداد و ارزش سهم برای شرکت
۶- درج مشخصات اعضای شرکت. مشخصات اشخاص حقیقی چون نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و… و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی. کد پستی جهت افراد حقیقی و حقوقی و شماره ثبت جهت افراد حقوقی.
۷- پر کردن اطلاعات مربوط به نمایندگان قانونی. نماینده مورد نظر، نوع نمایندگی، مستند نمایندگی، شماره و تاریخ مستند نمایندگی. و تاریخ شروع و پایان نمایندگی در صورت وجود نماینده.
۸- تکمیل اطلاعات سال مالی شرکت و اطلاعات روزنامه شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه شرکت.
۹- تایپ اطلاعات متن اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه.
۱۰-انتخاب گزینه تأیید مدارک مورد نیاز، پذیرش نهایی و دریافت رسید پذیرش اینترنتی.
۱۱-امضای مدارک تأییدشده و پرینت شده از طریق سامانه توسط اعضای شرکت.
بعد از اتمام، سامانه یک شماره ثبت می دهد که برای چاپ در روزنامه به آن احتیاج خواهد بود.
شرایط ثبت شرکت در رشت
باتوجه به اینکه شرکت های سهامی خاص و عام و مسئولیت محدود رایجترین شرکت های ثبت شده در رشت می باشند در زیر به بررسی شرایط و مدارک این نوع شرکت ها می پردازیم:
شرایط ثبت شرکت سهامی عام در رشت : شرکت سهامی عام نوع دیگری از شرکت سهامی است که قسمتی از سرمایهی آن توسط فروش سهام به افرادی غیر از مؤسسان شرکت تأمین میشود
حداقل شرکا در شرکت سهامی عام ۵ نفر است.حداقل سرمایه پانصد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران ۵ نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می باشد. اعضای هیئت مدیره در شرکت سهامی عام تنها از میان سهامداران انتخاب میشوند و نباید ممنوعیت قانونی برای تجارت داشته باشند و همچنین تعداد اعضای آن باید حداقل ۳ نفر باشد. مدتزمان مدیریت در شرکتهای سهامی عام حداکثر ۲ سال است و بعد از آن میتواند تمدید شود. البته ناگفته نماند که اعضای هیئت مدیره یا هریک از مدیران میتوانند توسط مجمع عمومی عادی عزل شوند.
برای انتخاب مدیران در شرکتهای سهامی عام قوانینی وجود دارد. اشخاص حقوقی میتوانند برای مدیریت شرکت انتخاب شوند که در این صورت باید یک نفر را بهعنوان نمایندهی دائمی خود انتخاب کنند. اعضای علیالبدل در صورت فوت، استعفا یا سلب شرایط مدیران جای آنها را میگیرند.
همچنین اعضای هیئت مدیره باید در اولین جلسهی خود فردی را بهعنوان رئیس و فرد دیگری را بهعنوان نایبرئیس شرکت انتخاب کنند.
برای نامگذاری شرکتهای سهامی عام و خاص یک قانون وجود دارد. طبق این قانون، در شرکتهای سهامی عام عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله ذکر شود.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص در رشت : حداقل شرکا در شرکت سهامی خاص ۳ نفر است.حداقل سرمایه صد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران ۳ نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می باشد.
نوعی از شرکتهای سهامی است که تمام سرمایهی آن توسط مؤسسان و در هنگام تأسیس شرکت تأمین میشود
در شرکتهای سهامی خاص عبارت «شرکت سهامی خاص» باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله ذکر شود.
در شرکتهای سهامی خاص حداقل ۳۵ درصد سرمایه باید بهصورت نقدی در یکی از شعب بانک به امانت گذاشته و سند آن ارائه شود. ۶۵ درصد باقیمانده از این مبلغ باید در تعهد سهامداران باشد. همچنین برخلاف شرکت با مسئولیت محدود، انتخاب بازرس اصل و علیالبدل در شرکتهای سهامی خاص اجباری است. بازرس به فردی گفته میشود که وظیفهی نظارت بر اعمال و تصمیمگیری مدیران را بر عهده دارد. بازرس علیالبدل نیز یک بازرس جایگزین است که در صورت فوت، استعفا یا سلب شرایط بازرس اصلی، وظایف او را انجام میدهد.
مدت مدیریت در این شرکتها حداکثر ۲ سال و البته قابل تمدید است. مدیران شرکت باید الزاما از میان سهامداران انتخاب شوند یا تعداد سهام وثیقهی مقررشده در اساسنامهی شرکت را تهیه کنند و به صندوق شرکت بدهند. همچنین انتخاب روزنامهی کثیرالانتشار برای درج آگهیهای دعوت شرکت اجباری است.
سود در شرکتهای سهامی خاص به نسبت تعداد سهام سهامداران تقسیم میشود و حق رأی نیز به تعداد سهام هر فرد در شرکت بستگی دارد.
شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود در رشت : حداقل شرکا در شرکت سهامی خاص ۲ نفر است.برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران ۱ نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر شریک می باشد.
یک شرکت با مسئولیت محدود با اشتراک ۲ یا چند نفر و بهمنظور انجام امور تجاری تأسیس میشود. در این نوع شرکت هر یک از سهامداران فقط به میزان مبلغ سرمایهی خود در مورد بدهیها و تعهدات شرکت مسئول هستند. این نوع شرکت با مشارکت حداقل ۲ نفر قابل ثبت است و نام هیچ کدام از آنها نباید در نام شرکت استفاده شود. همچنین عبارت «با مسئولیت محدود» در کنار نام اصلی شرکت ذکر میشود. حداقل سرمایهی لازم برای ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود، ۱ میلیون ریال است و افزایش دادن سرمایه در آن اختیاری است. در این شرکتها مبلغ سرمایهی کل به مدیرعامل شرکت داده میشود و او باید نسبت به دریافت این مبلغ اقرار کند؛ اما ضرورتی برای ارائهی گواهی بانکی نیست. انتخاب بازرس اصل و علیالبدل در شرکتهای با مسئولیت محدود اختیاری است.
مشاوره ثبت شرکت در رشت
ثبت شرکت در رشت در موسسه حقوقی فرداد رسا با حضور وکلا و کارشناسان با تجربه صورت می پذیرد و تمامی فرآیندها در زمان ثبت به شما اطلاع داده خواهد شد.موسسه حقوقی فرداد رسا سعی بر این دارد با اطلاع رسانی دقیق و رعایت نکات مهم در هنگام ثبت شرکت در رشت شما را از تمام موارد مورد نیاز از ابتدا تا انتهای فرآیند ثبت شرکت در رشت آگاه سازد و پس از انتخاب این اختیار را خواهید داشت که خود تصمیم به همکاری با این موسسه را اتخاذ نمایید.برای ثبت شرکت خود می توانید به موسسه حقوقی فرداد رسا مراجعه نموده و در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه تمامی امور مربوط به ثبت شرکت در رشت را انجام دهید.جهت طی کردن مراحل مربوط به ثبت شرکت در رشت و همچنین بهره گیری از راهنمایی های مورد نیاز با کارشناسان مجرب ما در موسسه حقوقی فرداد رسا تماس حاصل فرمایید.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت در رشت
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص در رشت:
۱-دو برگ اظهارنامهی تکمیل شدهی شرکت سهامی خاص و امضا ذیل اظهارنامه توسط کلیهی سهام داران
۲-دو جلد اساسنامهی شرکت سهامی خاص و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیهی سهامداران
۳- دو نسخه صورت جلسهی مجمع عمومی مؤسسین که به امضای سهامداران و بازرسین رسیده باشد
۴-دو نسخه صورت جلسهی هیأت مدیره که به امضای مدیران منتخب مجمع، رسیده باشد
۵-فتوکپی شناسنامهی کلیهی سهامداران و بازرسین ( برابر اصل در دادگستری)
۶- ارائهی گواهی پرداخت حداقل ۳۵% سرمایهی شرکت از بانکی که حساب شرکت در حالِ تأسیس در آنجا باز شده
است. تذکر: درصورتی که مقداری از سرمایهی شرکت، آوردهی غیرنقدی باشد ( اموال منقول و غیرمنقول ) ارائهی تقویم
نامهی کارشناس رسمی دادگستری، الزامی است و در صورتی که اموال غیرمنقول، جزء سرمایهی شرکت قرار داده شود؛
ارائهی اصل سند مالکیت، ضروری است.
۷-ارائهی مجوز در صورت نیاز، بنا به اعلام کارشناس ادارهی ثبت شرکتها.
مدارک لازم جهت تاسیس شرکت سهامی عام در رشت
١- دو نسخه اظهارنامه
٢- دو نسخه اساسنامه
توضیح: اینکه از طرح اساسنامه این مجلد می توان بعنوان اساسنامه استفاده نمود ودر این مرحله در ماده ۶ اساسنامه سرمایه
ای که در هنگام پذیره نویسی تعهد شده به اضافه ٢٠% سرمایه تعهد شده توسط موسسین قید گردد.
٣- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
۴- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره ( تعداد مدیران حداقل پنج نفر میباشد)
۵- آگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه تعیین شده
۶- فتوکپی شناسنامه مدیران ( در مورد اشخاص حقوقی ارائه برگ نمایندگی الزامی است )
٧- گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل ٣۵% سرمایه شرکت
٨- ارائه مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز
مدارک ثبت شرکت با مسئولیت محدود در رشت عبارتند از :
_ دو برگ تقاضانامه
_ دو برگ شرکت نامه
_ دو جلد اساسنامه
_فتوکپی شناسنامه برابر اصل شرکاء
_ کارت ملی برابر اصل شرکاء
_ صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره
_ گواهی عدم سوءپیشینه هیت مدیره و مدیرعامل
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت در رشت
به طور نرمال زمانی که به طول می انجامد تا ثبت شرکت صورت گیرد ۳۰ الی ۴۵ روز کاری است.
هزینه ثبت شرکت در رشت
به طور کلی اگر مراحل ثبت شرکت در رشت را مورد بررسی قرار دهیم، به این نتیجه خواهیم رسید که هزینه های واریزی به علاوه سرمایه اولیه ثبت یک شرکت هزینه آنچنانی ندارد. اما این فقط یک سری هزینه های مربوط به واریزی های رسمی ثبت یک شرکت در رشت می باشد. هزینه ثبت شرکت در رشت به طور کلی به موضوعات و موارد مختلفی بستگی دارد که هر کدام از این موارد می تواند در تغییر هزینه ثبت شرکت در رشت تاثیر گذار باشد . به عنوان مثال سرمایه شرکت که به طور میانگین حداقل سرمایه در ثبت شرکت سهامی خاص ، ثبت شرکت مسئولیت محدود و ثبت موسسه غیرتجاری که از عمده موارد ثبتی در رشت می باشد یک میلیون ریال می باشد اما هر مقدار این سرمایه بالاتر باشد ، بر میزان هزینه شرکت در رشت نیز تاثیر مستقیم دارد. هر یک از انواع شرکتهای قابل ثبت تعرفه های هزینه ای مخصوص به خود را دارند.
هزینه ثبت شرکت در رشت شامل دو قسمت است . قسمت اول هزینه های واریزی به اداره ثبت شرکتها که به عنوان هزینه های دولتی شناخته می شود و قسمت دوم حق الزحمه می باشد که دستمزد وکیل ثبت شرکت می باشد .
کار ثبت شرکت رشت خود را به کاردان بسپارید!!
برای انجام دادن کاری قبل از هر اقدامی حداقل باید با یک نفر که در آن زمینه خبره است مشورت نمایید. بسته به نوع کاری که قصد ورود به آن را دارید میزان و مقدار مشاوره تفاوت دارد .مراجعه به متخصص در هر رشته ای یک امر بدیهی و عقلانی است. ثبت شرکت در رشت واصول حاکم بر آن نیز از این امر مستثنی نیست و اطلاع از قوانین و قواعد حاکم بر انواع ثبت شرکت ضروری می باشد. قبل از اینکه شرکت به ثبت برسد باید مراحل زیادی را طی کند که برخی از مدیران به رویه اداری آن آشنایی کافی ندارند و در بسیاری از موارد ثبت شرکت به تعویق می افتد که ضرر آن متوجه شرکت و موسسان می شود.
ثبت شرکت در رشت از طریق وکلای فعال در موسسات حقوقی ثبت شرکت ها .که در این صورت کارشناسان و مشاوران مجرب و کارآزموده ما در موسسه حقوقی فرداد رسا در خدمت متقاضیان گرامی می باشند تا کار ثبت شرکت در رشت را از صفر تا صد برای این عزیزان در اسرع وقت انجام دهند.
پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که به منظور جلوگیری از صرف هزینههای گزاف و سنگین ناشی از تکرار مراحل ثبت شرکت بر اثر اشتباهات ثبتی و اتلاف زمان و از همه مهمتر پیشگیری از ایجاد هرگونه نقصی در پروندهی شما ، از یک مشاور آگاه و دلسوز استفاده کنید.به این منظور کارشناسان و مشاوران متعهد و با تجربه موسسه حقوقی فرداد رسا جهت مشاوره ثبت شرکت در رشت در خدمت شما هستند.
اخذ کارت بازرگانی در رشت
کارت بازرگانی به مجوزی گفته می شود که از طرف اتاق بازرگانی و صنایع و معادن صادر شده و دارنده آن می تواند، به انجام امور صادرات و یا واردات بپردازد.
تذکر :
۱:اعتبار کارت بازرگانی به مدت ۱سال می باشد.
۲:تمدید کارت بازرگانی با ارائه مدارک به مدت ۱ سال امکان پذیر می باشد.
کاربرد های کارت بازرگانی
۱:کارت بازرگانی برای ثبت نام و علائم تجاری لاتین کاربرد دارد.
۲:از طریق کارت بازرگانی می توان به انجام اموری مانند واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز در مناطق ازاد اشاره کرد.
۳:ثبت سفارشات و ترخیص کالا با داشتن کارت بازرگانی امکان پذیر می باشد.
کسانی که برای ورود و خروج کالا از دریافت کارت بازرگانی معافند عبارتند از:
_ شرکت تعاونی مرزنشینان.
_ ملوانان ایرانی شال در شناورهای درحال تردد بین سواحل ایران.
_ پیله وران و کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور به شرط داشتن کارنامه شغلی از طرف وزارت کار.
مزایای داشتن کد اقتصادی در رشت
چطور با داشتن کد اقتصادی از تخفیفات مالیاتی بهره مند شویم؟. بر اساس ماده ۱۰۵ قوانین سازمان مالیاتی کشور “درآمدشرکتهاودرآمد ناشی ازفعالیتهایا نتفاعی سایراشخاص حقوقی ازمنابع مختلف درایران یاخارج از ایران تحصیل میشود , پس ازوضع زیانهای(هزینه ها)حاصل ازمنابع غیرمعاف وکسرمعافیتهای مقرربه استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای میباشد , مشمول مالیات حداکثربه نرخ بیست وپنج درصد ( ۲۵ % ) خواهندبود” ماده ۱۰۵٫ طبق مصوبه اخیر مجلس چنانچه شرکتها مراحل اخذ کد اقتصادی را انجام ندهند و کد اقتصادی را دریافت ننمایند از معافیت های مالیاتی قید شده در ماده فوق بی بهره خواهند بود.
وقتی شرکت تأسیس می شود بدون داشتن پرونده مالیاتی نمی تواند برای اخذ کد اقتصادی اقدام نماید. به همین دلیل شرکت نمی تواند اقدام به عقد قرار داد کرده و فعالیت خود را شروع کند. هم چنین شرکت نمی تواند در پایان سال مالی، اظهارنامه مالیاتی فعالیت یا عدم فعالیت خود را به دارایی تسلیم کند.
هر شرکت و یا موسسه بعد از اینکه به ثبت رسید و آگهی تأسیس آن صادر شد باید طی دو ماه در دارایی تشکیل پرونده داده و برای اخذ کد اقتصادی اقدام نماید.
انواع کد اقتصادی
کد اقتصادی در اصطلاح به دو نوع قدیم و جدید تقسیم می شود. منظور از کد اقتصادی قدیم همان شماره ۱۲ رقمی است که در حال حاضر پس از تشکیل پرونده مالیاتی به شخص یا شرکت تعلق می گیرد . کد اقتصادی جدید با توجه به سیستم های آماری جدید و به منظور استفاده از خدمات الکترونیک در حوزه مالیاتی و ارائه اظهارنامه اینترنتی توسط سازمان امور مالیاتی ایجاد شده که دارای ۱۶ رقم می باشد و کلیه اشخاص و شرکتها می توانند پس از دریافت کد اقتصادی قدیم در سایت اینترنتی سازمان به نشانی http://tax.gov.ir اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام نموده و پس از طی مراحل کد اقتصادی ۱۶ رقمی جدید را دریافت نمایند.
از خدمات مشاوره رایگان ثبت شرکت در رشت موسسه فرداد رسا بهرمند شوید
دیدگاه شما